top of page

Wens Kerstbal Workshop

In deze workshop vertel ik je meer over de werking van een spiritueel magische Wens Kerstbal. Ook wel bekend als heksenballen of kracht- en intentiebollen. 

Het zijn spiegelende doorzichtige (kerst)bollen met beschermende eigenschappen. Ze werden oorspronkelijk gebruikt als talismans om negativiteit af te weren. Traditioneel hingen mensen ze voor het raam of plaatsten ze op een standaard in de tuin om hun huis te beschermen tegen kwaad en negativiteit. De naam "heksenbal" komt van het bijgeloof dat heksen 's nachts zouden kunnen komen om mensen te betoveren, maar dat ze zouden schrikken van hun eigen spiegelbeeld in de bal. Dit gebruik stamt uit de kuststreken van Groot-Brittannië en werd verspreid door schippers die bijgelovig waren en hun vrouwen wilden beschermen wanneer ze weg waren.

Tegenwoordig worden doorzichtige kerstballen gevuld ter creatieve decoratie. Maar je kunt ze ook inzetten om juist iets positiefs aan te trekken waar je behoefte aan hebt. Denk aan welvaart, troost, gezondheid of liefde. 

We vullen de bollen met natuurlijke producten, zoals kruiden, specerijen, bedeltjes, bloemen, muntjes, touw, symbolen of (tarot) kaartjes die een bepaald thema ondersteunen die jij passend vindt. Je kunt zelf al een onderwerp in gedachte hebben of ik kan helpen af te stemmen wat voor jou momenteel belangrijk is.  Als je bepaalde spulletjes erin wilt verwerken ben je natuurlijk van harte welkom om deze mee te nemen en te gebruiken. Let wel op dat de opening erg smal is.


Als je jouw bol gevuld hebt laden we deze samen energetisch op met jouw intentie/affirmatie in gedachte.

​Bij deze workshop neem je aan het einde je zelfgemaakte Wens Kerstbal mee naar huis. De eerstvolgende workshop is:
Zondag 17 december

Locatie: Frankestraat 15 te Haarlem
€ 45,- per persoon, inclusief syllabus met werking (spiritueel/magisch)

van de aanwezige ingrediënten, versnapering en koffie/thee.

Let op: beperkt aantal plekken, max. 8 deelnemers. 
De workshop is bedoeld voor volwassenen, gelieve geen (jonge)

kinderen meenemen. Minimale leeftijd voor deelname is daarom 14 jaar. 

Ben je met een groepje van 4 of meer personen (maximaal 8) en wil je een besloten workshop? Stuur me een berichtje en we kijken samen voor een passende datum en invulling!

heksenballen.JPG
Workshop Krachtfles: Over mij
bottom of page