top of page

OVER MIJ

Over mij: Over mij
Stephanie Blom Remembrace vakantie Bonaire holistisch energetisch coach therapeut
Stephanie Blom Remembrace Haarlem Amsterdam Energetisch therapeut holistische levensstijl

Let op: vanaf medio mei tot in ieder geval september 2024 ben ik met zwangerschaps- en bevallingsverlof en is de praktijk gesloten. Houd tegen die tijd mijn website en social media in de gaten voor mijn nieuwe werktijden en de up to date agenda.  

Ik ben Stèph, geboren en getogen in het prachtige Haarlem, waar ik ook mijn praktijk aan huis heb. Daar woon ik samen met mijn vriend Tom en zwarte tuxedo kat Balthasar. Middenin het centrum, maar toch op een fijne, relatief rustige plek. Ik kom uit een warm gezin, waar altijd ruimte is om volledig mezelf te zijn.

Ik durf mezelf een creatieve duizendpoot te noemen, ik houd van reizen en lekker eten. Zo sta ik graag uren in de keuken, maar vind het ook heerlijk om uitgebreid uiteten te gaan. Ik schilder en teken af en toe of boetseer beeldjes in mijn vrije tijd. Al wandelend vertoef ik graag in de natuur, gelukkig zijn hier genoeg bossen en duinen in de buurt te vinden. Op z’n tijd mountainbike ik en probeer een paar keer in de week, thuis op mijn matje, wat ingewikkelde yoga-posities uit. Al knuffelend op de bank met Balthasar verslijt ik menig boek en ben met regelmaat in de Kringloop te vinden op zoek naar dat éne pareltje. Maar soms is kwijlend op de bank met een serie aan ook héél ontspannend. 

Al zo lang als ik mij kan herinneren houd ik mij bezig met alles wat ook maar enigszins spiritueel te noemen is. Zoekende naar mijn eigen vorm en manier waarop ik mijn inzichten met anderen kan delen en in de wereld kan zetten. Ik heb vanaf kleins af aan al het gevoel gehad dat ik naar de aarde was gekomen om iets te brengen en mijn voetsporen achter te laten. Hunkerend naar zingeving en altijd zoekende naar ‘meer’.

In mijn spirituele ontdekkingsreis heb ik allerlei wegen bewandeld, niets was te gek! Er is zoveel en alles even interessant. Veel een feest der herkenning en puur een kwestie van herinneren, wakker worden in de poel der eeuwenoude wijsheid. Rond mijn 12e had ik mijn eerste contact met een paragnost. En op mijn 16e volgde ik een workshop magnetiseren. Ik raakte geïnteresseerd in edelstenen en mediumschap. Na mijn praktische studie Human Resource Management & Arbeidsrecht volgde ik enkele spirituele opleidingen en workshops, maar het was het steeds nét niet. Elke keer beklom ik weer de volgende traptrede in mijn eigen (spirituele) ontwikkeling. Een innerlijke deurtje in mijn doolhof opende dat weer leidde naar 10 nieuwe deurtjes! Zo leerde ik over 12 dimensies, de Oude Goden, aura’s lezen, de helende werking van edelstenen, verschillende soorten yoga, Wado Ryu karate en Ayurveda. In workshops maakte ik ‘een reis door mijn lichaam’ en leerde ‘landen in mijn lijf’. In regressietherapie loste ik mijn eigen blokkades op en creëerde ruimte voor meer inzichten. Ik werd me bewust van het werken met verschillende kleuren (kleurentherapie) en leerde van alles over creatieve therapie.

Na de nodige rustpauzes en inwerkingsmomenten begon ik een opleiding in Amsterdam; Chakra Psychologie en Intuïtieve Waarnemingen. Gevolgd door een cursus tot Herborist (kruidengeneeskunde). Tegelijkertijd begon ik met de opleiding Green Goddess, waar ik leerde met de  natuur en haar seizoenen te leven en beter af te stemmen op mijn eigen intuïtie & cyclus. Vanuit de oude leer en kennis van het sjamanisme en hedendaags paganisme leerde ik er mijn intenties te manifesteren. Ik rolde door naar de opleiding Soul Energy Healing en Tarot. Waar ik diverse healing technieken en energetisch werken leerde. Ik leerde werken met het Egyptische Ankh, terwijl ik workshops Wierook maken, Dierencommunicatie en Natuurwezens bijwoonde. Ik verdiepte me daarnaast in orakelen, etherische oliën en numerologie.

Al mijn ervaringen en kennis heb ik op een stapel gegooid, goed door elkaar geroerd en mijn eigen sausje overheen gegoten. Hierbij gebruik ik mijn mediumschap, hoog sensitiviteit en sterk ontwikkelde intuïtie als leidraad.

Na een periode van overspannenheid wist ik dat het tijd was om een nieuw avontuur aan te gaan. Mijn oude jas was mij enkele maten te klein geworden. Ik kon niet meer ontkennen dat ik toe was aan een grote verandering en knopen moest doorhakken. Weg bij mijn loondienstbaan binnen HR en mijn vleugels uitslaan. Tijd om mijn dromen na te jagen en mijn eigen kracht in de wereld te gaan zetten. Een reorganisatie gaf me net dat éne duwtje in de rug de goede richting op. De dingen gebeuren met een reden, nietwaar? En toeval bestaat niet! Dus hoppaa, daar ging ik! Mijn eigen praktijk was een feit en staat tot op de dag van vandaag nog steeds als een rots, iets waar ik mega trots op ben. 

Stephanie Blom Remembrace te Haarlem Energetisch Holistisch Therapeut Coach Aura en Chakra Healings Bewustzijn Spiritueel groeien
De gevel van Praktijk aan Huis in Haarlem Remembrace Frankestraat 15
bottom of page