Kruidenkorrelwierook workshop Haarlem stephanie Blom korrelwierook wierook wierookworkshop kruidenworkshop kruiden geneeskundigekruiden natuurgeneeskunde remembrace heks hekserij wiccan wicca pagan energetisch holistisch reiki.jpg

WORKSHOP KORRELWIEROOK

Het rollen van je eigen wierookstokjes is een behoorlijk tijdrovende en kliederige klus. Gelukkig bestaat er ook zoiets als korrelwierook. Hierbij voeg je gedroogde kruiden, fruitsoorten, bloemen, boomschors en specerijen bij wat hars. Door het wat fijner te malen komen de aroma’s vrij en geurt het heerlijk. Korrelwierook brand je op speciale brandertjes of op ronde kooltjes die je aansteekt en wanneer die begint te gloeien strooi je er wat wierook kruidenkorrels op. 


Wist je dat dit zelfs de oudste vorm van wierook is? Omdat het simpelweg de makkelijkste manier van wierookbranden is. Er zijn vondsten van al 1700 V.C. opgedoken, waarbij het waarschijnlijk als reukoffer voor de Goden werd gebruikt in tempels. De geur en rook steeg omhoog en werd zo uiteindelijk door de Goden ontvangen. Omdat er ook vaak organische dingen geofferd werden, zoals vlees of vruchten, werd de wierook ook gebruikt om de geur van het rotten te maskeren. De wierook in vorm van stokjes of kegeltjes zoals we dat nu kennen kent haar oorsprong in de Oosterse cultuur, China, Japan, India & Tibet. 

Bij deze workshop neem je aan het einde je zelfgemaakte mix mee naar huis in een potje. Je krijgt ook een korte schriftelijke uitleg over alle kruiden en specerijen om nog eens na te lezen. Inclusief een drankje en versnapering.

De eerstvolgende workshop datum is zaterdag 20 augustus om 14.00u.  

Ben je met een groepje van 4 of meer personen (maximaal 7) en wil je een besloten workshop? Stuur me een berichtje en we kijken samen voor een passende datum en invulling!