top of page
Korrelwierook workshop haarlem remembrace intenties manifesteren kruiden magisch spiritueel stephanie blom remembrace haarlem

KORRELWIEROOK WORKSHOP

Het rollen van je eigen wierookstokjes is een behoorlijk tijdrovende en kliederige klus. Gelukkig bestaat er ook zoiets als korrelwierook. Hierbij voeg je gedroogde kruiden, fruitsoorten, bloemen, boomschors en specerijen bij wat hars. Door het wat fijner te malen komen de aroma’s vrij en geurt het heerlijk. Korrelwierook brand je op speciale brandertjes of op ronde kooltjes die je aansteekt en wanneer die begint te gloeien strooi je er wat wierook kruidenkorrels op. 


Wist je dat dit zelfs de oudste vorm van wierook is? Omdat het simpelweg de makkelijkste manier van wierookbranden is. Er zijn vondsten van al 1700 V.C. opgedoken, waarbij het waarschijnlijk als reukoffer voor de Goden werd gebruikt in tempels. De geur en rook steeg omhoog en werd zo uiteindelijk door de Goden ontvangen. Omdat er ook vaak organische dingen geofferd werden, zoals vlees of vruchten, werd de wierook ook gebruikt om de geur van het rotten te maskeren. De wierook in vorm van stokjes of kegeltjes zoals we dat nu kennen kent haar oorsprong in de Oosterse cultuur, China, Japan, India & Tibet. 

Bij deze workshop neem je aan het einde je zelfgemaakte mix mee naar huis in een potje. Je krijgt ook een korte schriftelijke uitleg over alle kruiden en specerijen om nog eens na te lezen. Inclusief een drankje en versnapering.

De eerstvolgende workshops zijn:

Geen nieuwe data gepland, neem contact met me op indien je geïnteresseerd bent. 

Locatie: Frankestraat 15 te Haarlem

€ 40,- per persoon, inclusief syllabus met werking (fysiek en spiritueel) van de aanwezige ingrediënten, versnapering en drankjes.


Let op: beperkt aantal plekken, max. 8 deelnemers. Minimale leeftijd deelname is 14 jaar.

Houdt de website en social media in de gaten voor nieuwe data. Mocht je met een groepje (vanaf 5 personen) geïnteresseerd zijn in een besloten privé workshop, neem dan contact met me op. Dan plannen we samen een geschikte datum. 

 

Deze groepsactiviteit is ook uitermate geschikt als teamuitje op je werk! Ik verzorg de workshop namelijk ook op locatie voor grotere groepen. Neem contact met me op voor de mogelijkheden. 

Workshop Korrelwierook: Over mij
bottom of page